17 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorbeschouwing VV Steenwijk – Olympia’28

Geplaatst op: 30 november 2023

Foto Daan Luiting/Olympia'28

Komende zaterdag 2 december staat de negende competitieronde op het programma voor Olympia 1 met de uitwedstrijd in Steenwijk tegen VV Steenwijk. Voor Olympia’28 een onbekende tegenstander. De voetbalclub bestaat als zondagclub al sinds 1921 onder deze naam maar maakte in het seizoen 2021/2022 de overstap naar het zaterdag voetbal.

De start was dan ook in de 5e klasse waar de ploeg vorig seizoen, via de nacompetitie, promoveerde naar de huidige 4e klasse A. Het team van trainer Harm Spijker kent een voorspoedige start in de 4e klasse. Na ze overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag voert het team de ranglijst aan.

Olympia’28 verzuimde zaterdag om de plaats op de ranglijst te verbeteren. Winst had Olympia’28 doen stijgen naar een zesde plek maar in de thuiswedstrijd tegen SVN’69 kwam men niet verder dan een gelijkspel. Door dit resultaat blijft het team van trainer Edwin Duim op een negende plaats staan met 9 punten uit acht wedstrijden. Zaterdag zal het vermoedelijk een zware wedstrijd worden voor Olympia’28. Lichtpuntje is misschien dat bij de koploper de verdediging niet het sterkste punt is. Ook Steenwijk heeft in de acht wedstrijden 16 doelpunten tegen gekregen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour