18 mei 2024 Gebruikers online: 20

Olympia’28 afgedroogd op natgeregend Hoenbroeck

Geplaatst op: 9 december 2023

Donkergrijze wolken pakten zich letterlijk en figuurlijk samen boven sportpark ’t Hoenbroeck zaterdagmiddag. Olympia 1 kreeg op eigen veld een flink pak slaag te verduren. VV Creil-Bant toonde zich dodelijk effectief en ging met een 0-5 zege aan de haal.

Defensief hielden de polderbewoners bovendien de gelederen gesloten, waardoor de Olympianen ook aanvallend totaal geen potten konden breken. Na 19 minuten pakten de bezoekers de voorsprong. Krachtig optreden ontbrak bij een hoekschop waarna Creil-Bant de 0-1 kon binnenwerken. De enige echte kans om de wedstrijd weer in balans te brengen was voor Brian Snijder. Hij kon alleen niet gevaarlijk worden na een fraaie steekbal in de 37e minuut. Iets later lag de 0-2 in het doel. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel, hield de scheidsrechter voet bij stuk .

Mocht de ploeg van trainer Edwin Duim wat frisse moed hebben gehad voor de tweede helft, dan was die al gauw verdwenen kort na de aftrap. Binnen no-time lag de 0-3 namelijk al in het Hasselter doel. Olympia kon verder geen vuist meer ballen en kwam zelden in de buurt van de vijandelijke zestien. Uiteindelijk volgden ook de 0-4, 0-5 en moest ook topschutter Snijder nog geblesseerd van het veld worden gedragen.

Met nog de wedstrijd uit tegen het hooggeplaatste Steenwijk lijkt Olympia de eerste seizoenshelft in mineur te moeten afsluiten, met slechts twee gewonnen wedstrijden.