20 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Stikstof zorgt voor vertraging werkzaamheden Vaartweg

Geplaatst op: 19 december 2023

Foto: Provincie Overijssel

De geplande werkzaamheden aan de Vaartweg/N377 tussen de bebouwde kom en ’t Rakje zijn voorlopig uitgesteld. “Het is op korte termijn niet mogelijk om de benodigde stikstofvergunningen te krijgen”, meldt de Provincie die de weg onder beheer heeft.

Met name de verkeersomleidingen, die nodig zijn tijdens de zes weken durende stremming van de weg, zorgen voor te veel stikstof in de omliggende Natura2000-gebieden.

De provincie wil groot onderhoud uitvoeren aan de N377, en de weg veiliger maken. Het plan is om het bestaande asfalt tussen hectometerpalen 1,5 en 2,9 te vervangen en de fundering van de weg te vernieuwen. Het kruispunt van de N377 met de Holtrustweg wordt opnieuw ingericht. Ook de berm op dit traject moet breder en veiliger worden. Deze werkzaamheden zijn voorlopig gepauzeerd.

Totdat begonnen kan worden met het uitvoeren van het groot onderhoud en de herinrichting gaat de provincie door met regulier onderhoud aan de N377. Intussen ligt er een definitief ontwerp voor de herinrichting van het traject Hasselt – De Lichtmis en gaat de provincie verder het uitwerken van de overige plannen. Kijk voor meer informatie op deze pagina van de Provincie Overijssel.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour