29 april 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Poëzieweek met workshop en optreden

Geplaatst op: 4 januari 2024

Eind januari is de jaarlijkse poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Thema dit jaar is 2024. SCAB en bibliotheek Hasselt sluiten hierop aan met een tweetal activiteiten; een workshop gedichten maken en een voorstelling van het duo Faber & De Jong in de molen.

Op vrijdag 26 januari om 15.00 uur kunnen kinderen aan de slag met gedichten. Samen met de dichter-verhalenmaker Kate Schlingemann maken ze een gedichtenposter.
Kate schrijft en tekent/schildert gedichten en verhalen. Ze speelt met tuimel- en tinteltaal. Ze publiceerde veel gedichten in de gedichtenbundels “DICHTER” van Plint.
Zij zal de kinderen (vanaf 8 jaar) inspireren en uitdagen om tot een mooi resultaat te komen.
Opgave voor deze activiteit is noodzakelijk, dit kan tot 11 januari. De kosten zijn 5 euro p.p.

Faber & De Jong: De Avond van het Geluk

Gitarist Steven Faber en Hasselter dichter Casper de Jong brengen een humoristisch en soms ontroerend programma over geluk, de liefde (“We zijn het eens, het is gedoe”) en de zin en onzin van het leven. Het thema van de avond is ontleend aan de EP ‘Geluksvogels’ die onlangs werd gepresenteerd in theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Veel van de nieuwe nummers zijn te horen.

Een bijzonder onderdeel van De Avond van het Geluk gaat over een uit de hand gelopen reis naar Cuba. Op de Cubaanse son van Stevens gitaar loop je ‘op de klik van je hak en de bas van je pas’ door de straten van Havana. Ook vertelt Casper over zijn ontmoeting met de legendarische Carilda Oliver Labra, de grand old lady van de Cubaanse poëzie. Maar ook gedichten en verhalen over Hasselt en het Zwartewater komen voorbij op deze hartverwarmende avond.
Vrijdagavond 2 februari om 20:00 in de Korenmolen de Zwaluw; kosten €15,00 (SCAB-vrienden €10,00) Opgave via scab-hasselt@hotmail.com

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour