5 mei 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De SCAB wil multifunctioneel theater in Schakel

Geplaatst op: 9 januari 2024

De SCAB wil Hasselt verrijken met een multifunctioneel theater met een programma voor iedereen en alle leeftijden. De cultuurclub heeft De Schakel voor ogen als ruimte voor ontmoeting en om te genieten van cultuur. Het initiatief voor een theater voor Hasselt en omstreken is gestart in het kader van Verrijk je Wijk waarmee een subsidie kan worden verkregen. De eigenaren van De Schakel staan positief tegenover het uitwerken van dit plan.

Met een multifunctionele theaterzaal wil de SCAB inwoners duurzaam laten genieten van cultuur in brede zin; maar ook om deze te laten beoefenen in een goed uitgeruste theaterzaal.
Diverse verenigingen en clubs kunnen er hun talenten laten zien en horen; optredens van bandjes, musicalgroep, uitvoering van de 8e groep musical etc., alles is mogelijk.

Behalve voor voorstellingen (muziek, cabaret, toneel, jeugdtheater) kan de zaal ook gebruik worden voor feesten, presentaties (bedrijven) en lezingen/workshops. SCAB ziet het initiatief als een verrijking voor het culturele en sociale klimaat in Hasselt. Ze willen het project ook samen met inwoners van Hasselt ontwikkelen als er middelen beschikbaar komen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour