20 mei 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorbeschouwing Olympia’28 – SV Ens

Geplaatst op: 18 januari 2024

Olympia 1 herstart zaterdag de competitie thuis tegen SV Ens. Net als meerdere ploegen is ook deze club een onbekende tegenstander voor de Hasselter ploeg. Het team van trainer Erik Hanekamp promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de 4e klasse A.

Ens staat na drie overwinningen, één gelijkspel en zes nederlagen op de negende plaats met tien punten uit tien wedstrijden. Met 32 tegendoelpunten heeft Ens de meest gepasseerde verdediging in de 4e klasse A. Olympia’28 staat op de ranglijst één plaats lager dan sv Ens met negen punten uit tien wedstrijden. In aanloop naar de wedstrijd van zaterdag speelde de polderploeg twee oefenwedstrijden. Thuis werd met 4-0 gewonnen van Flevo Boys 3 en afgelopen zaterdag won de ploeg in en tegen Kampen met 2-5. Olympia’28 speelde eveneens twee oefenwedstrijden ter voorbereiding. Thuis werd er met 3-1 gewonnen van Vitesse’63 en afgelopen zaterdag werd Veluwse Boys met 4-0 verslagen.

Gezien de stand op de ranglijst zijn de belangen voor beide teams groot zaterddag. Met winst passeren de Hasselters Ens op de ranglijst. Bij een nederlaag wordt de situatie echter precair voor Olympia. Qua verliespunten staat het team van trainer Edwin Duim nu theoretisch op een voorlaatste plaats. Zowel Steenwijker Boys als Nagele hebben minder wedstrijden gespeeld maar moeten deze eerst nog maar in winst zien om te zetten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour