27 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Inspirerende Open Dag bij Agnieten College Zwartsluis

Geplaatst op: 24 januari 2024

Basisschoolleerlingen uit Zwartsluis en omstreken kregen op dinsdag 23 januari  de kans om een kijkje te nemen op het Agnieten College tijdens een inspirerende Open Dag.

De periode waarin achtstegroepers uit het hele land de zoektocht naar hun ideale middelbare school starten, is weer aangebroken. Een cruciale beslissing staat voor de deur: welke middelbare school wordt hun school na de zomervakantie.

Het Agnieten College Zwartsluis opende enthousiast de deuren voor nieuwsgierige basisschoolleerlingen en hun ouders en/of verzorgers. Het dagprogramma bood achtstegroepers een voorproefje van het echte lesrooster, met activiteiten variërend van het maken van haargel tot zaalvoetbal of trampolinespringen in de grote gymzaal. Daarnaast werd een uitdagende quiz bij Engels en een spannende landenbingo bij geschiedenis en aardrijkskunde gespeeld. Leerlingen konden bij het vak Zorg & Welzijn ervaren hoe het is om iemand te helpen, zoals bij het rijden met een rolstoel. Door deze diverse activiteiten kregen de basisschoolleerlingen een glimp van het leven als toekomstige leerling op het Agnieten College.

Het avondprogramma verwelkomde niet alleen de achtstegroepers, maar ook hun ouders en/of verzorgers. Terwijl de bezoekers het gebouw verkenden, ontdekten ze de verschillende mogelijkheden die het Agnieten College te bieden heeft in leerroutes, van de vmbo basisberoepsgerichte leerweg (BBL) tot en met het atheneum (VWO). In de BASIS-route worden vakken als biologie, aardrijkskunde en geschiedenis in praktische en uitdagende projecten aangeboden. Bijvoorbeeld het thema Tweede Wereldoorlog, inclusief een indrukwekkend bezoek aan kamp Westerbork. In de HAVO/ VWO -route wordt gewerkt met thema’s als ‘jij en jezelf’ en ‘jij en je omgeving’, waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat en wordt samengewerkt aan relevante vraagstukken. In het ‘Studielab’ werken leerlingen aan schoolopdrachten en tijdens de ‘Omgevingsmiddag’ bezoeken zij bedrijven of ontvangen ze inspirerende gasten op school.

Het Agnieten College streeft ernaar niet alleen onderwijs te bieden, maar ook grenzen te verleggen en leerlingen te inspireren om verantwoordelijk te zijn voor zichzelf, hun omgeving en de aarde. Dit komt onder meer tot uiting in internationale projecten zoals Erasmus+, en de jaarlijkse Hanzereis van Youth Hansa, gericht op samenwerking, vrijheid, cultuur en tolerantie.

Een gezonde leefstijl is ook een belangrijk thema op het Agnieten College, dat hierbij samenwerkt met de gemeente Zwartewaterland en het project Gezond en Gelukkig Zwartewaterland. Bezoekers konden zich laten informeren over dit initiatief, waarbij ruim 50 maatschappelijke organisaties betrokken zijn.

Het Agnieten College Zwartsluis hoopt met een breed onderwijsaanbod en diverse activiteiten een bron van inspiratie te zijn voor de leerlingen. Het team kijkt tevreden terug op de Open Dag en bedankt alle achtstegroepers en hun ouders en verzorgers voor hun bezoek. Voor vragen kan er altijd contact worden opgenomen via de website agnietenzwartsluis.nl.

Daarnaast biedt de school de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een persoonlijke rondleiding, voor diegenen die na de Open Dag toch nog een (nadere) kennismaking met de school wensen. Het Agnieten College Zwartsluis alle achtstegroepers veel succes met deze nieuwe stap in hun onderwijsreis.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour