20 mei 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Winnaars plannen Verrijk je Wijk bekend

Geplaatst op: 29 januari 2024

Tijdens een bijeenkomst heeft de gemeente Zwartewaterland op maandagavond de winnaars van de leefbaarheidsplannen Verrijk je Wijk bekend gemaakt. Dit gebeurde in een raadszaal vol met deelnemers en belangstellenden. Het college van burgemeester en wethouders reikte afwisselend de prijzen uit. Er waren 60 plannen ingediend waaruit de jury 28 plannen selecteerde om aan de verkiezing mee te doen.

Van de Hasselter inzendingen kwamen er 11 door de selectie. Ruim 1.000 Hasselters brachten stemmen uit op 3 van de 11 plannen. Als winnaar kwam het plan Wandelen langs de Weede uit de bus met 731 stemmen, gevolgd door het idee voor een aantrekkelijke Skyline Hasselt op rotondes met 405 stemmen. De derde plaats was voor het plan Multiculturele Theatervoorziening: 390 stemmen en als vierde eindigde de inzending voor een Speelbos en Klimboom in de Willem Egbertsstraat met 346 stemmen. En daarmee was de geldpot voor Hasselt leeg. De overige 7 geselecteerde deelnemers kregen een attentie voor hun deelname en inzet. De volledige uitslag voor Hasselt staat in de bijlage.

Ook viel het buitengebied Genne-Holten in de prijzen om daar bloeiende bermen en erven te realiseren.

Aantal reacties deelnemers

Johannes Huisma is een van indieners van het plan om gebouw De Schakel om te toveren in een theater. “Het geeft ons een goed gevoel dat dit plan leeft onder de inwoners van Hasselt en hier animo voor is. Deze prijs is een flinke stap in de realisatie van het plan, maar we zijn er nog niet. We hebben nog circa 30.000 euro nodig om alles voor elkaar te krijgen maar zijn hier positief over en hebben er zin in. Hierbij kunnen we niet zonder vrijwilligers op allerlei gebied.”

Wim Kanis en Fokko Douma kregen voor hun plan voor de aanleg van een wandelpad langs de Weede de meeste stemmen. “We kregen de afgelopen periode veel positieve reacties op ons plan en willen alle stemmers op onze inzending bedanken. En we zijn blij dat we in een gemeente wonen waar participatie echt wordt gehonoreerd.”

Buurtschapbewoners Kitty de Vries, Ria Grootoonk en Ciel de Smet gaan aan de slag met Bloemrijke bermen en erven in Genne en Holten. “Er moet nog het nodige werk worden verzet voordat ons plan is gerealiseerd. Om de bermen en erven geschikt te maken om in te zaaien is het nodig om grond te bewerken, af te schrapen en af te voeren. Maar tijdens een gehouden bijeenkomst met 30 boeren en burgers uit de buurt waren de reacties op ons plan verrassend positief om hand en spandiensten te verlenen. We doen het stap voor stap en wellicht dat er in de tweede helft van dit jaar al ingezaaid kan worden en anders volgend voorjaar.”

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour