23 juli 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Schaatsend over schoolplein IKC De Hoeksteen

Geplaatst op: 9 februari 2024

Afgelopen donderdag werden op IKC de Hoeksteen de ijzers ondergebonden voor het goede doel. Hulporganisatie Christ’s Hope toverde het Hasselter schoolplein om tot een schaatsbaan. De kinderen lieten zich voor hun sportieve prestaties sponsoren, en zamelden ruim € 4500 in voor (aids)weeskinderen in Tanzania en Kenia.

De sfeer was compleet met koek en zopie, kraampjes en veel gezelligheid. Een aantal kinderen had deze winter al op de schaats gestaan, maar voor veel van hen was het de eerste keer. Fenne, uit groep 6, vertelt: “Het is mooi om iets te doen voor kinderen die het niet zo goed hebben als wij. Ik vond het superleuk om te schaatsen. We gingen zelfs ijshockeyen met onze klas!”

De kinderen hebben in de afgelopen periode hun best gedaan om zoveel mogelijk sponsoren te werven. Schoolleider Minke Rorije: “Het was een geweldige dag en een geslaagde actie. Wat mooi dat de kinderen op deze manier letterlijk in beweging zijn gekomen voor hun leeftijdsgenoten in Tanzania en Kenia.”

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour