19 mei 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuwe elektriciteitskabel voor Hasselt

Geplaatst op: 23 februari 2024

mantelbuizen

Sinds begin dit jaar is Enexis Netbeheer bezig met de aanleg van een nieuwe elektriciteitskabel van circa 7 kilometer vanaf Zwartsluis naar Hasselt. Een woordvoerder van Enexis geeft aan dat dit noodzakelijk is omdat de huidige voedingskabels voor Hasselt tegen hun maximale capaciteit aanzitten.

“Om ervoor te zorgen dat de elektriciteitslevering betrouwbaar en veilig blijft leggen we een nieuwe grondkabel aan. De bestaande kabel blijft intact. Met deze verzwaring van het elektriciteitsnet kunnen we ook in de toekomst de levering van elektriciteit garanderen. Dit grootschalige project houdt in dat de kabel met gestuurde boringen wordt aangelegd.”

In januari vond de eerste boring plaats vanaf de groenstrook bij de Welkoop onder de voetbalvelden door tot aan de manege richting Zwartsluis. De afstand per boring varieert van 300 tot 700 meter. Inmiddels zijn de boringen gevorderd tot halverwege Zwartsluis.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase bestaat uit de grondboring en aanbrengen mantelbuis en in fase twee wordt de nieuwe elektriciteitskabel door de mantelbuis getrokken en aangesloten. Het traject loopt grotendeels door de weilanden.

De nieuwe kabel sluit Enexis aan op het onderstation in Zwartsluis en in Hasselt op het verdeelstation Kerspel 78. Er volgt nog aanleg van kabels vanaf het Kerspel richting de Randweg  (industrieterrein). De nieuwe kabels kunnen meer dan honderd jaar mee. Naar verwachting kan het project eind juli van dit jaar worden afgerond.

Kijk voor actuele informatie over dit project op:

https://www.enexis.nl/storingen-en-onderhoud/werkzaamheden/overijssel/zwartsluis#contentwork

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour