28 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Energieteam trekt de wijk in voor hulp bij energiebesparing

Geplaatst op: 29 februari 2024

De gemeente start zaterdag 2 maart met de campagne Energie on Tour. Een ‘energieteam’ van de gemeente fietst dan een aantal wijken van Hasselt in om inwoners te helpen en te adviseren met energiebesparing en verduurzaming.

Iedereen die een vraag heeft over bijvoorbeeld isolatiemaatregelen of subsidies kan bij het team terecht. Ook deelt het team hulpmiddeltjes uit om bewuster met tijd en energie om te gaan.

Komende weken houdt Energie on tour ook activiteiten in de bibliotheek. Voor kinderen is er een ‘Energiespeurtocht’. Met deze speurtocht kunnen kinderen op een spelende manier kennis maken met energie en duurzaamheid. Ook kunnen inwoners de Energiemeter lenen. Hiermee is eenvoudig te meten hoeveel stroom apparaten gebruiken. Ook zijn er inloopspreekuren van Wetland Wonen en het Informatiepunt Digitale Overheid(IDO). Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzwartewaterland.nl.

Op zwartewaterland.nl/energie is te vinden wanneer het team op welke locatie is. Voor vragen kan worden gemaild met duurzaam@zwartewaterland.nl of door te kijken op https://www.duurzaambouwloket.nl/zwartewaterland.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour