29 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia pauzeert nieuwbouw na ‘serieuze financiële schade’

Geplaatst op: 7 maart 2024

Woensdagavond heeft het bestuur van Olympia’28 sponsors en leden ingelicht over de non-actiefstelling van de penningmeester en de financiële gevolgen daarvan. De malaise heeft directe impact op de net opgestarte nieuwbouw/verbouw van de kantine. Deze is in overleg met aannemer voorlopig stop gezet in afwachting van meer financiële duidelijkheid.

Na de eerder gemelde onjuistheden heeft de club een intern onderzoek ingesteld. Daaruit blijkt dat de inmiddels geroyeerde penningmeester ‘Olympia’28 serieuze financiële schade heeft berokkend’. Dat deelt de vereniging in een bericht aan haar leden zonder een bedrag te noemen.

Het bestuur heeft een advocaat in de arm genomen om de belangen van de vereniging te behartigen. Inmiddels is er ook aangifte gedaan tegen de voormalig penningmeester. Een groep verenigingsleden met boekhoudachtergrond gaat nu beginnen met het volledig herinvoeren van de financiële administratie van de afgelopen jaren. Dit om alle feiten en exacte financiële stand van zaken boven water te krijgen.

“Positieve noot is dat de verenging verder ‘gezond’ is en wel goed draait. Olympia’28 gaat dan ook ‘gewoon’ door als voetbalvereniging”, besluit het bestuur optimistisch in het bericht.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour