27 mei 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

PWAS sluit project ‘Vroeger en zo…’ af

Geplaatst op: 8 maart 2024

Wie woensdag om een uurtje of 11 langs de Prins Willem-Alexanderschool reed heeft zich mogelijk verbaasd over de lange rij met mensen die op het plein stond. Een gevolg van de afsluiting van het project “Vroeger en zo…” waarbij alle klassen een week lang over verschillende tijdsperken werkten.

Toen de deuren eenmaal geopend waren, stroomden de toeschouwers binnen. Er was genoeg te doen. Zo had groep 1/2 een mooie dans als ridders en jonkvrouwen ingestudeerd en kon je bij groep 3/4 oudhollandse spelletjes spelen en ook werden er mooie foto’s verkocht in de stijl van grootmoeders tijd.

In groep 5/6 liep het storm. Hier werden heerlijke pannenkoeken verkocht met Romeinse cijfers en ook in groep 6/7 was er een lekkere versnapering. Hier werd de maag gevuld met Griekse yoghurt met fruit en walnoten, waarna de calorietjes er weer afgedanst konden worden met een traditionele Griekse volksdans. Ook groep 8 liet hun creaties over de moderne tijd op verschillende creatieve manieren zien en ze verkochten bloembollen en poffertjes.

Aan de rij bij de (zelf in elkaar gezette) kraam te zien viel dit erg in de smaak. Toen rond een uur of 12 de laatste poffertjes uit de pan kwamen en de rust weer een beetje wederkeerde, sloten de deuren van het museum en konden we terugkijken op een geslaagd project. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan het schoolplein.  “We hebben weer onwijs genoten van de gezelligheid en zijn blij met de geweldig mooie opkomst”, klonk het in de teamkamer na afloop.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour