5 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Omgekomen militair krijgt ‘waardig en onvergetelijk afscheid’

Geplaatst op: 21 maart 2024

Foto's: Ministerie van Defensie

In Hasselt is woensdagmiddag afscheid genomen van de 28-jarige Ewout van de Lustgraaf. Ewout, die opgroeide in Hasselt, was eerste luitenant bij de Koninklijke Landmacht en liet vorige week het leven bij een internationale oefening in Zuid-Duitsland. De uitvaart vanuit de Grote Kerk kreeg deels een militaire aankleding door de rol van Ewouts collega’s. De militairen fungeerden als draagploeg, slippendragers en vormden gezamenlijk een erehaag.

“Zo wilden zijn directe collega’s hem eer bewijzen, zijn familie steunen en er een waardig en onvergetelijk afscheid van maken. Op deze manier kunnen zij beginnen het gedeelde verlies in verbondenheid te verwerken”, is te lezen op verschillende sociale media van de Koninklijke Landmacht.

“Verbondenheid en kameraadschap zijn cruciale waarden voor militairen. Zij zijn in hun werk afhankelijk van elkaar en moeten elkaar blindelings kunnen vertrouwen. Uit dit verbond is nu op ruwe wijze iemand weggevallen. In het proces na het ongeval, tot en met de uitvaart in Hasselt, is de compagnie van de luitenant voortdurend zeer nauw betrokken geweest. Dat hebben we uiteraard gedaan in samenspraak met de familie van Ewout, met wie wij ook het verdriet van dit verlies delen”, schrijft de woordvoerder van de Landmacht.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour