30 april 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselter acroteams Oost-Nederlands Kampioen

Geplaatst op: 8 april 2024

In Hellendoorn zijn zaterdag twee acroteams van SV Hasselt gekroond tot kampioen van Oost-Nederlands. In de sporthal van Hellendoorn kwam teams uit de wijde regio samen om te strijden voor de eer. Vier teams van SV Hasselt hadden zich voor dit ONK E-niveau geplaatst.

Het E-junioren-trio Femke van Herk, Jeslin van den Belt en Leyla Swaep ging ontspannen de wedstrijd in. Tijdens de oefening genoten zij zichtbaar en lieten technisch strakke onderdelen zien. Dit werd beloond met een mooie score van 22.730. Het trio mocht hierna het goud mee naar huis nemen. Ook het E-senioren trio Tamira van der Horst, Elise van den Belt en Marit Douma ging op jacht naar een medaille en een ticket voor de halve finale van Nederland. Met hun swingende oefening imponeerden zij de jury en mochten ook zij zich met een uitermate hoge score van 24.170 zich Oost-Nederlands Kampioen noemen. Beide E-teams hebben hiermee een ticket behaald voor de halve finale acrogym van Nederland. Zij zullen daar gaan strijden voor een ticket voor het Nederlands Kampioenschap.

Vroeg in de ochtend stond al het e-jeugd trio Joan Mudde, Vera Dikken en Julia Penris in de startblokken om hun energieke oefening te tonen aan de jury. Met een mooie hoge steun keken de dames tevreden terug op een goede oefening. Zij eindigden op een 14e plaats. Ook het E-junioren duo Luna Visscher en Romy Boshuis had goed getraind voorafgaand aan deze wedstrijd. Met een mooie score van 22.210 hebben ook zij genoten van deze wedstrijd en werden zij uiteindelijk 16e.

Aanstaande zaterdag 13 april staat eerst nog het Oost-Nederlands Kampioenschap voor de D-niveau teams op de planning. Daar komen twee teams van SV Hasselt in actie.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour