30 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Koningsloop dit jaar met aangepast parcours

Geplaatst op: 16 april 2024

Foto: Gerrit Slurink

Op Koningsdag klinken de startschoten weer in Hasselt tijdens de inmiddels traditionele Koningsloop. De zesde editie komt eraan en de organisatie ziet het aantal inschrijvingen stijgen. Dit jaar is het parcours van de 5 en 10 kilometer deels aangepast.

De route gaat nog steeds langs de molen, de Stenendijk en door de oude binnenstad. “Door aanpassing van het parcours is een betere ontsluiting mogelijk van een aantal delen van de stad”, motiveert de organisatie de keuze voor het aanpassen. Het volledige parcours is ook te zien op www.koningsloophasselt.nl. Ook meldt de organisatie, dat net als eerder, het parcours door de Atletiekunie is gecertificeerd. Dat houdt in dat de verschillende afstanden nauwkeurig zijn gemeten en vastgesteld.

Het parcours van de Heroes run, Bambino run en Kids runs gaat door de oude binnenstad van Hasselt. Hardlopers kunnen zich inschrijven voor de Koningsloop tot en met vrijdag 26 april 18.00 uur via www.koningsloophasselt.nl. Er is geen na-inschrijving mogelijk en vol is vol.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour