6 mei 2024 Gebruikers online: 26

Olympia blijft ongeslagen maar baalt van puntverlies

Geplaatst op: 20 april 2024

Een punt pakken in Nijeveen tegen een SVN’69 in vorm. Een paar weken geleden zou Olympia nog de handen dichtknijpen met zo’n resultaat. Toch overheerst zaterdag bij trainers Jordy van den Bosch en Wilco Slendebroek de teleurstelling van het puntverlies. Olympia behield lange tijd een 1-2 voorsprong, maar zag na stevig aandringen toch de thuisploeg langszij komen. Met die gelijkmaker in de 89e minuut werd de 2-2-eindstand bepaald.

“We zagen in het begin dat ons strijdplan werkte. We kozen ervoor om compact te spelen tegen het aanvallend ingesteld SVN’69”, aldus Slendebroek. Vanuit die opvatting wist Olympia in het eerste enkele keren succesvol uit te breken. Brian Snijder bezorgde een perfecte assist bij Ruben Willems, die na een kwartier spelen de score openbrak. Twaalf minuten later was het aangever Snijder zelf die kon scoren, vanuit een een-op-een-situatie.

Daarna stroopten de Nijeveners echt de mouwen op. Op slag van rust leidde dat tot de 1-2. Na de thee kregen de Hasselters nog een grote kans op 1-3 naast wat kleinere mogelijkheden. Maar de spanning bleef, helemaal toen de thuisploeg een stevig slotoffensief plaatste. Ondanks dat dit niet tot heel veel grote kansen leidde, was het alle hens aan dek voor Olympia. De verdedigende inzet bleek niet voldoende, met de gelijkmaker in de slotfase. Ondanks de teleurstelling zet het nieuwe trainersduo de ongeslagen reeks voort en stijgen ze een plek op de ranglijst. Ook tegen het hoog geklasseerde Steenwijk zien Van den Bosch en Slendebroek kansen over twee weken: “Wij spelen graag tegen ploegen die het spel willen maken.”