6 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Driemaster viert 40-jarig bestaan met circusvoorstelling

Geplaatst op: 25 april 2024

De Driemaster bestond aan het begin van dit schooljaar al veertig jaar. Donderdag werd dat gevierd met leerlingen, ouders, personeel en speciale genodigden waaronder gepensioneerde oud-leraren. De kinderen kregen op deze feestdag de hoofdrol met een speciale circusvoorstelling, opgevoerd in de Ontmoetingskerk. De school week voor de circusvoorstelling uit naar de naburige binnenlocatie vanwege de kans op neerslag. Directeur Hilbert Koerhuis is blij met de staat waarin de school verkeert en kijkt dankbaar terug op vier decennia christelijk onderwijs in de Nadorst.

“Dit feest vandaag past bij onze focus op talentontwikkeling binnen De Driemaster. Veel scholen leggen heel erg de focus op taal en rekenen, wij trekken dat graag breder. Maar wij hebben nu workshops op vrijdagmiddag waar kinderen van alles kunnen ontdekken, je kunt het zo gek niet bedenken: Van koken tot afval scheiden en van handvaardigheid tot dans. En kinderen kunnen daar zelf voor inschrijven.”

Het is een goed voorbeeld van hoe het onderwijs in ontwikkeling is, ook bij De Driemaster. Net zoals de introductie enkele jaren geleden van Rots en Water op de school, een methode waar aandacht is voor  sociaal-emotionele zaken.

Veel mensen zullen het niet weten, maar De Driemaster ontleent de naam aan drie onderwijsverenigingen waaruit het ontstond: Vereniging kleuteronderwijs, ⁠Vereniging Christelijk Nationaal Onderwijs en ⁠Hervormd Onderwijs. “Het was school dat gedragen werd vanuit ouders met verschillende kerkelijke achtergronden. Het is nog steeds interkerkelijk maar we zijn steeds meer een wijkschool.”

Qua leerlingenaantal zit De Driemaster nu op 158, met dik tien jaar geleden een piek toen er meer dan 200 leerlingen op de school zaten. Oorzaken van de krimp zijn heel divers vertelt Koerhuis: “Zo zijn we een paar grote groepen 8 verloren afgelopen jaren. Voor de toekomst verwacht ik wel weer groei, ook door onze aandacht voor de brede talentontwikkeling.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour