19 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Koningsloop zet groei voort met regionale aantrekkingskracht

Geplaatst op: 27 april 2024

Foto: Martien Wursten

Genoeg Nederlanders en ook Hasselters zullen geklaagd hebben over het koude weer. Maar voor alle deelnemende hardlopers waren de omstandigheden nagenoeg perfect. Naast het nieuwe snellere parcours waren de temperaturen goed met zelfs wat welkome druppeltjes. Naast het record aantal deelnemers spreekt de organisatie van top-editie van de Koningsloop. “Bij de start in 2018 hadden we als doel naar 500 inschrijvingen te groeien, dat hebben we dit jaar gehaald met 510 deelnemers”, vertelt Klaes-Maarten van der Stege namens de organiserende Trainingsgroep Het Zwartewater: “Nu na de laatste aanpassingen willen we beheerst doorgroeien naar 750 man, dat moet prima kunnen.”

Naast het leeuwendeel aan Hasselter deelnemers was ook te merken dat steeds meer snelle lopers uit de regio de Hanzestad weten te vinden om een mooie tijd te noteren.
Op alle fronten toont Van der Stege zich heel tevreden. “Ook de de Bambino-run voor de allerkleinsten was weer prachtig. Met wat bredere wegen konden de kleintjes mooi lopen aan de hand van een ouder.” Die categorie was ook populair met nog een aantal andere categorieën. De organisatie heeft zelfs ‘nee’ moeten verkopen, 25 keer.

Ook de Heroes-run waarin deelnemers met een beperking konden stralen, beleefde een mooi debuut: “Dat was heel leuk om te doen en we hebben ook direct besloten dat zo’n type run volgend jaar weer terugkomt.” Als laatste spreekt Van der Stege de lof uit over het groeiende aantal sponsors en de 60 vrijwilligers die essentieel zijn voor het slagen. Van der Stege: “We hadden de sponsors al heel snel bij elkaar en er waren zelfs bedrijven die zichzelf aanboden.”

Kijk voor alle uitslagen op Uitslagen.nl. Alle foto’s zijn later ook te zien op www.trainingsgroephetzwartewater.nl/foto-s/

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour