18 mei 2024 Gebruikers online: 17

Olympia haalt uit maar kreeg het nog even benauwd

Geplaatst op: 4 mei 2024

“Dit is alles wat je hoopt”, vertelt een opgetogen trainer Wilco Slendebroek. Samen met Jordy van den Bosch is hij aan een sterke ongeslagen reeks bezig sinds zij de leiding bij Olympia 1 overnamen. De bescheiden clubman verklaart de 6-3 zege op het hooggeklasseerde Steenwijk door het nagenoeg perfect uitvoeren van het wedstrijdplan, de veerkracht en de moraal onder de vijf wisselspelers. “Echt een groot compliment voor onze wissels. Die zijn natuurlijk altijd wat teleurgesteld, want die willen spelen. Maar wat ze dan vandaag brengen, is fantastisch.”

De eerste helft op ’t Hoenbroeck was er een uit het boekje. Met een 4-1 voorsprong gingen de Hasselters de kleedkamer in. De opener was een eigen doelpunt, Brian Snijder scoorde tweemaal en Patrick Reuvekamp verzilverde een strafschop. “Maar toen wisten we in de kleedkamer: dit is gevaarlijk. En toch gebeurde waar we bang voor waren; binnen 12 minuten stond het 4-3. Toen knepen we hem wel even op de bank.” Maar toen raakte de Olympianen weer op het juiste spoor, en met een gelukje kwam de 5-3 op het scorebord. De ingevallen Ruben Willems kwam vanaf links en zijn bedoelde voorzet verdween kolderiek tussen de benen van de keeper in het doel van de tegenstander. Een andere invaller, Valery Leusink bepaalde in blessuretijd de eindstand.

Door deze zege zet Olympia een goede stip richting lijfsbehoud, al is het gevaar niet geweken. Olympia staat 7e, maar met nog drie wedstrijden te spelen, slechts drie punten boven Ens die plek 11 bezet.