19 mei 2024 Gebruikers online: 13

Olympia 7 plaatst zich voor bekerfinale

Geplaatst op: 6 mei 2024

Foto's Martien Wursten

De Heren 7 van Olympia’28 hebben zich zaterdag geplaatst voor de bekerfinale. Thuis op het kunstgras werd tegenstander VV Beetgum 2 in een zinderende halve finale met 3-2 aan de kant gezet. Voor een grote supportersschare, en af en toe een groene rookbom, wist het zevende een onverdiende 1-2 achterstand om te buigen naar winst.

Olympia’28 7 startte sterk en kwam na een mooie aanval met Kevin ten Klooster als eindstation verdiend op 1-0 voorsprong. Het overwicht voor de thuisploeg bleef, maar pardoes stond het 1-1. Een Friesche vrije trap, en daadwerkelijke de eerste dreiging van de uitploeg, vloog over alles en iedereen de goal in. Olympia’28 was van slag, want luttele minuten later viel ook de 1-2. Nadien herpakte de thuisploeg zich weer en een gelijkwaardige, bij vlagen felle, wedstrijd was het gevolg. Scheidsrechter Chris de Haan had de handen vol aan de intense wedstrijd en floot vlak voor rust terecht voor een Olympiaanse penalty. Stephan Timmerman, deze wedstrijd geposteerd als verdediger, schoot dit buitenkansje resoluut binnen. De ploegen gingen zodoende met 2-2 rusten.

De tweede helft ging door waar de eerste helft eindigde, met veel strijd en passie. In alle strijd moest keeper Thomas Hogeboom met een gebroken neus het veld verlaten. Na de bal gevangen te hebben was een Friesche voet veel te laat en raakte Hogeboom vol op het hoofd. Zijn neus is in het ziekenhuis na de wedstrijd recht gezet en de keeper maakt het verder goed. Gelukkig was de Heren 7 goed voorbereid op deze wedstrijd en zat er met Nico van der Zwan (keeper 35+ 7×7) een uitermate goede vervanger op de bank. Er was uiteindelijk een prachtgoal nodig om de wedstrijd te beslissen in Hasselts voordeel. Stephan Timmerman knalde een vrije trap fraai in de kruising en bracht zo de 3-2 op het scorebord. Toen scheidsrechter de Haan op zijn fluitje blies voor het eindsignaal was de vreugde groot op sportpark ’t Hoenbroeck.

Olympia’28 7 mag zodoende op zaterdag 1 juni aantreden in de finale van de beker met als tegenstander WVV O23-1. De finale zal plaatsvinden op neutraal terrein waarbij bij voorzichtige informering bij de KNVB vereniging HODO uit Hollandscheveld werd genoemd als locatie.