13 juni 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorbeschouwing Olympia’28 – VV Tollebeek

Geplaatst op: 16 mei 2024

Olympia’28 kan zich zaterdag definitief veilig spelen. Dat komt mede door het uiteindelijke knap behaalde punt afgelopen week tegen Creil. Olympia’28 staat nu 8e met 27 punten uit 22 wedstrijden en winst betekent dat men op 30 punten uit 23 wedstrijden komt. Sleat staat op de beruchte 11e plaats met 26 punten uit 23 wedstrijden en is zaterdag vrij. Bij winst kan Sleat Olympia’28 dan niet meer achterhalen.

Extra motivatie voor de spelers kan zijn om de ongeslagen status onder de interim-trainers te continueren tot en met de laatste wedstrijd. Dat zouden lichtpuntjes zijn in dit moeilijke seizoen voor Olympia’28 jaar.

Het duel zaterdag tegen Tollebeek is de return van 27 januari toen Olympia’28 met een 2-0 nederlaag op zak huiswaarts keerde. Olympia’28 was de eerste helft onmachtig in de duels en zag in de laatste minuten voor de rust Tollebeek twee keer scoren. Na de thee kon Olympia’28 de kansen niet in doelpunten omzetten.

Afgelopen zaterdag verloor Tollebeek in een rommelige wedstrijd thuis met 2-0 van Oudehaske. Door dit resultaat staat het team van trainer Jan Jonkers op een 12e plaats met 16 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van –16 (39-55). Tollebeek staat op een nacompetitieplaats en handhaaft zich daar zo goed als zeker. Stijgen op de ranglijst kan niet meer. Mocht hekkensluiter Steenwijkerwold beide laatste wedstrijden winnen en Tollebeek verliest beide dan komt degradatie voor Tollebeek om de hoek kijken. Het verschil met nummer laatst Steenwijkerwold bedraagt namelijk 5 punten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour