23 juli 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Uitbreiding en vernieuwing riolering Ziekenhuisstraat/Vicariehof

Geplaatst op: 5 juni 2024

In opdracht van de gemeente is aannemer BRI uit Genemuiden al enige tijd aan het werk met de riolering in de Ziekenhuisstraat en de Vicariehof.

Bert Roeten, projectleider Civiel bij de gemeente legt uit waarom dit werk wordt uitgevoerd. “We zijn al langer bezig met plannen voor de herinrichting van deze buurt. Hierbij gaat het met name om de straten ‘rustiger’, ‘gelijkvloers’ en toegankelijker te maken voor hulpdiensten. Ook worden de parkeerplekken beter gesitueerd. De plannen hiervoor zijn in nauw overleg met de bewoners gemaakt. Daarbij komt dat op deze locatie bij zware regenbuien sprake is van wateroverlast. Daarom leggen we een regenwaterriool aan die het water via een al aangelegde put in de kruising bij de Herengracht in de gracht loost. De doorvoer in de put moet nog worden gemaakt omdat nu hiervoor de waterstand in de gracht nog te hoog is. Omdat het vuilwaterriool in de Ziekenhuisstraat oud is en in de weg ligt voor het regenwaterriool, vervangen we gelijktijdig dit oude riool.”

De gemeente legt op locaties in Zwartewaterland waar wateroverlast optreedt stap voor stap regenwaterriolering aan. “Het uiteindelijke doel is om overal en gescheiden riolering te realiseren. Dus een rioolbuis voor afvalwater dat op de rioolwaterzuivering van het waterschap aan de Nieuwe Weg tussen Hasselt en Genemuiden wordt gezuiverd, voordat het op het Zwarte Water wordt geloosd en een riool voor het regenwater. Hiermee voorkom je dat schoon regenwater onnodig de rioolwaterzuivering belast”.

De uitvoering van het werk in de Ziekenhuisstraat/Vicariehof wordt in fasen uitgevoerd: voor de bouwvak/euifeest en de afronding kort hierna.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour