23 juli 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bibliotheek stapt in de wereld van moderne technologie

Geplaatst op: 9 juli 2024

De Bibliotheek zet de komende periode een stap in de wereld van moderne technologie. Met diverse workshops in de bibliotheken van Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden krijgen zowel jong als oud de kans om op een toegankelijke manier kennis te maken met geavanceerde technologieën zoals de 3D-printer, de robotmuis en de lasersnijder.

Op woensdag 10 juli 2024 om 14.30 uur vindt de workshop ‘Print je eigen tekening in 3D’ plaats in de Bibliotheek Hasselt. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen in een speciale app een tekening maken die vervolgens in 3D wordt uitgeprint. Deelname aan deze workshop kost 1,50 euro per kind en vooraf aanmelden kan via de website www.mijnbieb.nl/agenda.

Voor de jongste techliefhebbers van 4 tot 8 jaar is er de workshop ‘Programmeren met onze robotmuis’. Deze workshop vindt plaats op woensdag 24 juli 2024 om 10.00 uur in de Bibliotheek Zwartsluis en op vrijdag 26 juli 2024 om 10.00 uur in de Bibliotheek Hasselt. Kinderen leren hier spelenderwijs hoe ze de routekaart in het koppie van de robotmuis kunnen programmeren. Deelname aan deze workshop kost eveneens 1,50 euro per kind en aanmelden kan via de bovengenoemde website.

Op donderdag 25 juli 2024 is er van 10.00 tot 11.30 uur de workshop ‘Personaliseer je eigen boekenlegger’ in de Bibliotheek Genemuiden. Zowel jong als oud zijn van harte welkom om op de laptop een eigen boekenlegger te ontwerpen, die vervolgens met de lasersnijder wordt gegraveerd. Deelname aan deze workshop is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour