28 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwemmers nemen eerste duik van het seizoen

Geplaatst op: 1 mei 2017

Het weer is misschien nog niet al te best. Maar dat weerhield de eerste enthousiastelingen niet om vanochtend al hun baantjes te trekken in het buitenbad. Rond het middaguur stond de teller op 49 zwemmers.

Het zwemwater van het Ariën Prins van Wijngaardenbad is 28 graden wat het aantrekkelijk maakt een duik te nemen. Herman Bruins Slot was een van de Hasselters die al stond te popelen. “Ik kom net van de tennisbaan en ben blij dat het zwembad nu open is. Dan hoef ik niet meer te douchen”, grapt hij. Ook dit seizoen heeft hij het voornemen om drie per week een kilometer te maken. “Dat is veertig baantjes per keer, ik houd de tel bij.”

Als Bruins-Slot al de crawl afwisselt met de rugslag, komen er al meerderen aan de kassa. “Ik kom m’n abonnement oppiepen”, zegt Marjo Jansen. De voormalige onderwijzeres tenniste ook altijd. Helaas zit dat er niet meer in voor haar, door problemen met de knie. Zwemmen is dan een uitkomst voor om toch lekker in beweging te blijven.

Nu is het wedstrijdbad alleen nog open, maar als de zwemlessen beginnen gaat ook het zeil van het instructiebad eraf. Het pierenbadje voor de allerkleinsten is niet verwarmd en wordt gevuld als de warme dagen aanbreken.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour