29 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Stemmen gemeentehuis ‘loopt lekker door’

Geplaatst op: 21 maart 2018

Het is verkiezingsdag. Een enkele partij geeft de campagne nog een laatste zetje en dan zit dat er weer op. Sinds 7:30 zijn de stembureau’s open. Dit keer voor twee verkiezingen, naast de gemeenteraadsverkiezingen wordt ook het raadgevend referendum over de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten gehouden. In het gemeentehuis gaat het stemmen voor beide redelijk gelijk op, zegt stembureaulid Julia Veldkamp-Eenkhoorn.

Al 10 jaar lang (sinds haar 18e) is ze bij elke verkiezingen stembureaulid. Vandaag zit ze van 7:30-14:30 in het gemeentehuis op een van de twee daar gevestigde stembureau’s. “Voor de doorloop is het goed dat er hier twee zijn”, vindt ze. Alleen aan haar tafel waren om 10:00 uur al 170 mensen geweest om een stem uit te brengen. “Het loopt lekker door.”

Veel verwarring levert het niet op dat er twee verkiezingen zijn, merkt ze op. “We hebben nog geen vragen gehad.” Ook hoefde er nog niemand teruggestuurd te worden vanwege het vergeten van een legitimatiebewijs. “Mensen weten dat nu wel zo’n beetje.”

Voor Veldkamp is de verkiezingsdag om 14:30 nog niet voorbij. Om 21:00 wordt ze weer op het gemeentehuis verwacht, dan om stemmen te tellen. “Ik vind het leuk om te doen”, zegt ze. “Ik begon ermee omdat het een leuk zakcentje was, maar ik vind het nu ook echt leuk.” Lachend: “Maar toen ook wel hoor.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour