28 april 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Brand ijsfabriek heeft gevolgen voor Talamini Hasselt

Geplaatst op: 7 mei 2018

Talamini Hasselt heeft waarschijnlijk nog voldoende ijs tot eind volgende week. Door een brand in de ijsfabriek van Talamini in Twello, zal binnenkort naar alternatieven gezocht moeten worden.

“De schrik zat er goed in”, vertelt Marco Akkermans toen hij maandagochtend in alle vroegte wakker werd met het slechte nieuws. Als verkoper van Talamini-ijs in het oude brugwachtershuisje kreeg hij te horen dat de ijsfabriek tot de grond toe was afgebrand die nacht. “Het is verschrikkelijk voor het bedrijf Talamini, wat een ravage.”

Talamini Hasselt maakt geen direct onderdeel uit van het familiebedrijf met onder meer grote zaken in Zwolle en Deventer. Wel mag Akkermans de naam Talamini voeren omdat hij exclusief dat ijs verkoopt aan de Hasselter kade.

Afgelopen zaterdag opende de ijszaak voor het eerst haar deuren dit seizoen. “Dat was echt leuk, ik heb zelf gedraaid en het was lekker druk.” Akkermans hoopt dus nog even door te kunnen met zijn huidige voorraad schepijs. “Maar als er nu een run op komt, dan kan het ook zomaar veel sneller gaan.” Wat betreft alternatieven gaat Akkermans volledig mee in de keuzes van het bedrijf Talamini voor haar eigen salons. Hoe dat nu precies gaat verlopen weet Akkermans nog niet; “ik laat mij ook informeren. Ik hoop dat ik vandaag of morgen meer weet.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour