28 april 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gerrit en Dinie Nijmeijer vijftig jaar bij elkaar

Geplaatst op: 21 december 2018

Op 20 december 1968 trouwden Gerrit Nijmeijer en Dinie Admiraal in het gemeentehuis in Hasselt. Burgemeester Bilder bezocht het echtpaar op vrijdag 21 december in hun woning aan de Mulertstraat in Hasselt om hen te feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum.

Gerrit en Dinie, allebei geboren in 1944, leerden elkaar kennen via vrienden in Zwolle. Gerrit werkte in die periode in de bouw en volgde een opleiding voor uitvoerder. Later werd hij pompbediende en bij de spoorwegen was hij onder andere assistent en machinist op spoorgebonden machines. Dinie werkte in Hasselt in de bejaardenzorg. Ze stopte daarmee toen er kinderen kwamen, een dochter en een zoon.

Gerrit is in Hasselt geen onbekende. Al ruim veertig jaar doet hij vrijwilligerswerk en zet zo zijn talenten in voor mens en maatschappij. Dit werd in de jaren tachtig al gewaardeerd met een landelijke vrijwilligersmedaille van de Koningin. Vijfentwintig jaar lang was hij nauw betrokken bij het Rode Kruis en daarnaast was hij jarenlang voorzitter van de jeugdsociƫteit. Ook de Hasselter voetbal- en zwemvereniging mochten op zijn kracht rekenen. En nog steeds is hij betrokken bij het verenigingsleven. Zo is hij nog altijd lid van de vogelvereniging en de Historische vereniging in Hasselt. Na de herindeling ging Gerrit in de politiek. Hij sloot zich aan bij Gemeentebelangen en werd daar penningmeester. Dinie daarentegen mag graag thuis zijn. Ze leest graag en houdt van muziek luisteren en tuinieren.

Het huwelijksfeest wordt op een later moment in kleine kring gevierd.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour