29 april 2024 Gebruikers online: 23

Routinier Finke steelt de show en bezorgt Olympia knappe zege

Geplaatst op: 9 oktober 2021

Bertus Finke was in Swifterbant het stralende middelpunt bij Olympia'28. Foto: Martien Wursten

Met een wonderschone hattrick heeft invaller Bertus Finke Olympia’28 zaterdagmiddag de drie punten bezorgd. Hij kwam in het veld na 45 minuten en hielp zijn ploeg aan een 2-3 zege op Swift’64 in Swifterbant.

Niet voor het eerst dit seizoen was de gemiddelde leeftijd van de ploeg rond de 20 jaar. Daarnaast had Hans Roeland slechts één wissel uit zijn vaste selectie op de bank. Bijvoorbeeld Matthan Admiraal viel deze week geblesseerd uit en spits Jeffrey van de Belt was afwezig vanwege een vakantie. Deze en meer afwezigen maakten dat de Olympianen allesbehalve als favoriet aan de wedstrijd begonnen.

De eerste helft was dan ook pittig voor Olympia, waarin Swift domineerde maar niet tot scoren kwam. Finke verving Thijmen van den Berg na de rust en het spelbeeld draaide al gauw. In de 60e minuut ontving de invaller de bal van Bram Haasjes, kapte zijn tegenstander uit en scoorde met een fraai afstandsschot. Kort daarna soleerde verdediger Koen Holthof tot in de zestien van de tegenstander. Daar werd hij onderuit geschoffeld en kreeg Olympia een penalty. Deze werd helaas gemist door Patrick Reuvekamp.

Diezelfde Reuvekamp was kort daarna gelukkiger toen hij Finke in stelling bracht om vanuit een lastige hoek de 2-0 te maken. De 1-2 van Swift bracht de spanning terug tot het moment dat Finke opnieuw met een kunststukje zijn derde maakte. De 2-3 viel twintig seconden voor het eindsignaal.

Met deze uitzege op het hoger aangeslagen Swift en een wedstrijd minder kan toch al van een prima seizoenstart worden gesproken. Volgende week een mooie testcase als Hatto Heim naar Hasselt komt. De Hattemers zijn na drie ronden nog zonder puntverlies.