Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hatto Heim maatje te groot voor Olympia’28

Geplaatst op: 16 oktober 2021

Olympia’28 ging zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim met 2-5 het schip in. Al in de 4e minuut scoorde de Hattemmer ploeg het eerste doelpunt.

Op slag van rust maakte Bertus Finke op aangeven van Ruben Willems de gelijkmaker. In het eerste kwartier van de tweede helft liep Hatto Heim uit naar 1-3. Patrick Reuvekamp die vorige week nog een strafschop miste, schoot nu vanaf de elfmeterstip wel raak: 2-3. In de 75e minuut bracht Hatto Heim het verschil weer op twee doelpunten.

Olympia dacht vervolgens weer te scoren. Vriend en vijand waren het erover eens dat de bal achter de doellijn van de gasten was weggehaald, maar er werd geen doelpunt toegekend. Uit de ontstane commotie volgde een onterechte rode kaart voor Thijmen van de Berg. Over het algemeen was koploper Hatto Heim, die in de slotfase de eindstand bepaalde op 2-5, deze middag de iets betere ploeg en daarom de terechte winnaar.