29 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Totaalbedrag voor pumptrackbaan bijna bij elkaar

Geplaatst op: 18 augustus 2022

Zo zou de pumptrackbaan er ongeveer uit komen te zien

Ruim een jaar geleden presenteerde initiatiefnemer Lisanne Mellema de plannen voor een pumptrackbaan in Hasselt. Voor velen onbekend maar een bijzonder multifunctioneel alternatief voor een klassiek skatepark. Lisanne en andere kartrekkers zaten al gauw om tafel met verschillende partners om het project gefinancierd te krijgen. Nu is de hoop dat de baan eind voorjaar/begin zomer 2023 kan worden aangelegd naast de sporthal.

“We zijn al een heel eind opgeschoten!”, meldt Lisanne enthousiast. Van de ongeveer 90.000 euro is nog zo’n 7.500 euro ongedekt. De gemeente Zwartewaterland was al gauw enthousiast over het initiatief dat perfect past binnen de visie rondom sport en bewegen. Een derde van het totaalbedrag neemt de gemeente dan ook voor de rekening. Een ander derde deel wordt bekostigd vanuit Europese subsidie. “En zelf hebben we 20.000 opgehaald bij het VSB Fonds”, een goede doelenclub die sociale en maatschappelijke initiatieven ondersteunt.

Vanuit de omwonenden ontving Lisanne, die zelf in de Gennerstraat woont, al veel enthousiaste reacties. “Maar voor we echt vergunningen gaan aanvragen, willen we hen nog wel beter informeren om zoveel mogelijk te voorkomen dat de aanleg als een verrassing komt.”

Volgende week woensdag start via Regiobank Hasselt een crowdfundingsactie. Op de laatste zaterdag van Euifeest staan Lisanne en anderen op de braderie om de crowdfunding nog extra te promoten. “Daarmee willen we het laatste bedrag gaan binnenhalen. We hebben bewust het streefbedrag laag gehouden op 1500 euro. Mochten we dat niet halen met de crowdfunding dan krijgen de donateurs hun inleg terug.” Lisanne heeft de goede hoop dat met deze actie het totaalbedrag wordt bereikt. Zo niet, dan wordt de inzameling vervolgd door meer sponsoracties.

Aanvankelijk waren de kosten van de pumptrackbaan geraamd op zo’n 70.000 euro. Maar vooral door de gestegen asfaltprijzen komt het totaal ongeveer 20.000 euro hoger te liggen. Dat werd afgelopen jaar al duidelijk waardoor de initiatiefnemers daarop konden anticiperen.

24 augustus gaat http://samenvoordebuurt.nl/pumptrackzwartewaterland in de lucht en kan iedereen via deze pagina doneren.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour