27 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Yme van Campenhout derde in eindstand NK karten

Geplaatst op: 16 november 2022

Foto's: KartPhoto.com, Yme met nr. 34

De elfjarige Yme van Campenhout uit Hasselt heeft na 18 wedstrijden de derde plek in de eindstand van het Nederlands Kampioenschap karten in de Parolin Rocky klasse behaald.

“Toen we in het voorjaar begonnen aan het NK was mijn doelstelling om bij de beste tien te eindigen”, vertelt Yme. “Dus dat ik nu gewoon een podiumplek heb aan het einde van het seizoen is veel meer dan ik verwacht had”. De eerste twee weekenden (er worden 3 races per weekend gereden) in Eindhoven en op het kartcircuit van Spa-Francochamps eindigde Yme twee keer achter elkaar op plaats zes. Ook dat was al boven verwachting, maar nog geen podiumplek.

De ommekeer kwam tijdens het derde NK-weekend in Strijen. Yme behaalde daar de eerste grandslam van z’n korte racecarrière: poleposition tijdens de kwalificatie en winnaar van alle drie races in dat weekend. Een tijd lang stond hij tweede in het tussenklassement, tot de race op het kartcircuit van de TT in Assen. Daar viel hij in de laatste race uit met mechanische problemen en viel daardoor terug naar de vierde plek in het klassement. Tijdens het laatste NK-weekend in Eindhoven behaalde Yme wederom het podium met een mooie tweede plaats  en werd zo derde in het eindklassement.

Yme kijkt trots terug op het seizoen: “Ik heb dit jaar super veel getraind en hard gewerkt om beter en sneller te worden. De derde plek in het NK voelt daarom ook super fijn”.H

De jonge coureur gaat binnenkort bij zijn sponsors langs om ze persoonlijk te bedanken voor alle steun. Want zonder betrokken sponsors kan hij niet op dit niveau blijven rijden en trainen. En dat terwijl Yme afgelopen seizoen slechts één lokale sponsor uit Hasselt had: Hypotheek Infopunt Van Der Laan. Hij hoopt voor komend seizoen dan ook meer sponsors uit Hasselt en de regio te mogen verwelkomen met dezelfde passie: snelheid, slim zijn en winnen. Hij roept dan ook iedereen die zich aan wil sluiten als sponsor op om zich te melden via ymevancampenhout@gmail.com

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour