28 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oude Stoomgemaal zoekt nieuwe vrijwilligers

Geplaatst op: 8 maart 2023

Foto: Annie van 't Zand

Om het gemaal onder stoom draaiende te houden zijn meerdere vrijwilligers in de weer om te zorgen voor het onderhoud. Deze vrijwilligers zoeken nieuwe collega’s zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen en het gemaal ook in de toekomst kan blijven draaien.

Het gaat daarbij om allerhande werkzaamheden, zoals techniek, onderhoud gebouw, schilderwerk, tuinonderhoud, catering, poetsen van koper. Dus we kunnen heel wat vrijwilligers gebruiken.

Rijksmonument Het Oude Stoomgemaal Mastenbroek uit 1856 staat aan de Kamperzeedijk 7. Het gemaal is destijds gebouwd om de Mastenbroekerpolder te bemalen en heeft dienstgedaan tot 1961, toen een elektrisch gemaal de functie overnam. Momenteel zijn er van de ruim 700 stoomgemalen in Nederland nog 23 over en hiervan neemt d’ Olde Mesiene, zoals het gemaal ook wordt genoemd, een belangrijke plaats in.

Om nieuwe vrijwilligers te werven is er op zaterdag 1 april (geen grap) een open morgen van 10-12 uur. Onze vrijwilligers zijn dan aan het werk en kunnen uitleggen wat zij doen, wat er valt te leren en hoe en waaraan er kan worden meegewerkt.

Geïnteresseerden die op zaterdag 1 april verhinderd zijn kunnen een e-mail sturen met naam en telefoonnummer naar info@stoomgemaal.nl. De vrijwilligerscoördinator neemt dan telefonisch contact met u op.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour