26 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Iedere woensdagmiddag weer voorlezen in de bibliotheek

Geplaatst op: 10 september 2018

Foto: Bibliotheek Zwartewaterland

Nu de zomervakantie weer voorbij is en de scholen weer zijn gestart, is ook het voorlezen in de bibliotheek weer begonnen. Iedere woensdagmiddag om 15.00 uur zijn er enthousiaste vrijwilligers die mooie en spannende prentenboeken voorlezen.

Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de voorlezer! Het voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind.

Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met het kind ook te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan

In de tweede plaats leren kinderen goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert ook de fantasie van het kind. Alle redenen dus voor ouders en kinderen om woensdagmiddagen een bezoekje te brengen aan de bibliotheek.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour