26 april 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kevin Visscher beste hooivorkgooier van Genne

Geplaatst op: 16 juni 2019

De Oranjevereniging Genne e.o. vierde zaterdag haar jaarlijkse volksfeest. Het weer was aangenaam met een temperatuur van 20 graden en een zonnetje. De kinderen konden zich vermaken op gratis attracties zoals een .hindernisbaan en een springkussen voor de jongsten.

Het programma bestond uit diverse spelen. ’s Middags konden de kinderen tot en met de leeftijd van 14 jaar meedoen aan de diverse spelen. De kinderen konden deelnemen aan onderdelen en werden ingedeeld in groepen per leeftijd. In totaal waren er ruim 120 kinderen, wederom een toename van het aantal ten opzichte van voorgaande jaren.

De kinderen streden om de hoogste eer, aangemoedigd door familie en bekenden. Voor elke leeftijdscategorie had de Oranjevereniging prijzen beschikbaar gesteld. De kinderen tot de leeftijd van 4 jaar konden een aardige attentie uitzoeken. Ze genoten van de gratis limonade, ijs en spekjes. Ook de suikerspin vond gretig aftrek.

’s Avonds organiseerde de Oranjevereniging het jaarlijkse kampioenschap hooivorkgooien van Genne e.o. Het gaat hierbij om wie de meeste punten behaalt in drie worpen, door een hooivork in een “dartbord”( een ronde hooibaal met getallen er op) te gooien. De winnaars van het hooivorkgooien waren bij de mannen Kevin Visscher en bij de vrouwen Antoinette Hofstede.

Na afloop van het hooivorkgooien was er de traditionele verloting met als hoofdprijs een gietijzeren terraskachel. Rond middernacht was het geslaagde feest ten einde en kon het bestuur terugkijken op een geslaagde editie van het Gennigerfeest

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour