27 januari 2021 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Rotary en Stereo bundelen de krachten

Geplaatst op: 23 februari 2017

Een indrukwekkende avond”, beloven Stereo-voorzitter Jan Roetman en Geert Doosje van de Rotary Zwartewatersteden. Ze hebben het over een benefietconcert dat Stereo op witte donderdag 13 april samen met het Urker Jong Gemeng koor Immanuël geeft in de Kamper Bovenkerk. De opbrengst gaat naar een Zuid-Afrikaans project dat straatkinderen een nieuwe toekomst geeft.Geertje Doosje bezocht als directeur van de Compaen Groep enkele jaren geleden de stad Durban. Hij zag hoe het project Umthombo jonge straatkinderen uit een sloppenwijk van verslavingen afhielp en vooral een nieuwe toekomst gaf. “Samen met huidige Compaen-directeur Paul van Lummel bezocht ik ook een bijeenkomst van Rotary Durban-Noord. Zij kenden het project niet, maar waren graag bereid om het ook te ondersteunen.”

En dat is ook een mooie bijkomstigheid voor het concert op 13 april. Als twee afdelingen van de rotary een project ondersteunen, draagt de overkoepelende internationale organisatie namelijk extra bij. De link naar Stereo was vervolgens ook snel gelegd. Doosje is de voorganger van Roetman als voorzitter van het Genemuider koor. “Zelf dachten we ook al na over een Passie Pasen-concert. We konden door het verzoek van de rotary de krachten bundelen”, vertelt Roetman.

Volgens hem is die samenwerking niet het enige wat het concert bijzonder maakt. De muzikale connecties mogen er ook zijn. “Harm Hoeve is zowel onze dirigent als die van Immanuël. Tussen beide koren is daardoor een prettige samenwerking ontstaan. Wij treden in Kampen ook samen op. Bovendien worden we begeleid door het trompettisten-duo Arjan en Edith Post, Marco den Toorn op de piano en Jorrit Woudt op de vleugel. Die behoren allemaal tot de besten van Nederland.”

Ook het Pasen-thema draagt bij aan het bijzondere karakter van het concert, zegt Roetman. “Pasen is bij uitstek een moment van uiteenlopende emoties. Die gaan we muzikaal uiteraard laten horen. Daarvoor studeren we ook vijf nieuwe Paasnummers in die we nooit eerder hebben uitgevoerd”, vertelt Roetman. Volgens de voorzitter was het een Paasconcert een lang gekoesterde wens van Stereo, maar kwam het er de afgelopen jaren om uiteenlopende redenen niet van.

Beide organisatoren gaan uit van een volle Bovenkerk. “Daarmee kunnen we vervolgens veel betekenen voor de straatkinderen in Durban. Onze zusterorganisatie in die stad houdt zelf toezicht op de besteding van het geld. De opbrengst van het concert komt zeker goed terecht”, zegt Doosje.

Het concert op 13 april begint om 19.30 uur. Kaartverkoop bij de ingang van de kerk, maar vanwege de te verwachten drukte is het raadzaam om een kaartje te kopen via de webshop van Stereo: www.mannenkoorstereo.nl.

Hier meer informatie over het concert:

OPZET Stereo

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore