22 oktober 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Locatie Knarrenhof op het oog’

Geplaatst op: 2 maart 2017

De gemeente heeft een locatie op het oog waar een eventuele Knarrenhof gebouwd kan gaan worden. Uit onderzoek moet blijken of het daar te realiseren is. Dat meldde wethouder Knol tijdens de raadsvergadering van donderdagavond. Welke locatie dat is, zei hij niet.

Regiomanager Peter Prak van de stichting Knarrenhof meldde onlangs al tegenover De Stadskoerier dat er een onderzoek naar een bepaalde locatie is. Hij zei toen er ‘een goed gevoel’ over te hebben. De bespreking vloeide voort uit de behandeling van de Woonvisie. Daarin beschrijft de gemeente de woonbehoefte van Zwartewaterland, waarnaar onderzoek gedaan is.

In Hasselt werkten de meeste mensen mee aan dat woonbehoefte-onderzoek, maar liefst 31 procent, tegenover 22 procent in Genemuiden. Hasselt is ook de snelst groeiende plaats, is de verwachting. Voor de periode 2015-2025 wordt een groei verwacht van 18 procent. Dat is in Genemuiden 1/3e minder en in Zwartsluis 2/3e, maar 6 procent. Het blijkt dat zich in Hasselt met name mensen uit Zwolle vestigen, vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de stad.

Uit het onderzoek bleek overigens ook dat meer dan de helft van de Hasselters (52 procent) is geneigd om te gaan verhuizen.

Gepubliceerd door admin

Eén reactie op “‘Locatie Knarrenhof op het oog’”

Nightstore