30 november 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ruim dertig monumenten mogelijk op gemeentelijke lijst

Geplaatst op: 2 maart 2017

Ruim dertig Hasselter gebouwen en locaties komen in aanmerking voor een plek op een gemeentelijke monumentenlijst. De Historische Vereniging Hasselt heeft deze in kaart gebracht. Tijdens een informatieavond wordt de gemeenteraad volgende week donderdag bij gesproken. Ook de verenigingen in Genemuiden en Zwartsluis hebben een concept-lijst opgesteld.

Historische Vereniging Hasselt draagt onder meer twee begraafplaatsen, het Bolwerk, Café de Laatste Stuiver (Buiten de Enkpoort), de oude lierenfabriek (waar nu de kringloop in zit), scheepswerf Bodewes en het brugwachtershuisje voor. Ook woningen aan de Prinsengracht, Ridderstraat, Heerengracht, Hofstraat en Hoogstraat staan op de lijst, net als boerderijen aan de Stenendijk en de Verkavelingsweg.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore