20 juni 2021 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SCAB viert een week lang het jubileum

Geplaatst op: 10 maart 2017

Op dinsdag 21 maart 19.30 uur begint de jubileumweek met de onthulling van de nieuwe geveldoek aan de muur bibliotheek door burgemeester Eddy Bilder en  een bestuurder  WIKA Fonds. Na de openingsspeech van de  voorzitter Johannes Huisma volgt dan de film, een muzikale roadmovie en als afsluiting een hapje/drankje in thema van de film.

Woensdag 22 maart is er om 15.00 uur een theaterstuk voor de jeugd: ‘Zigeunermeisje huilend op een steen’ door Het Kleine Theater. Een vrolijke, muzikale voorstelling vol oud Hollandse liedjes en vreemde figuren. Donderdag 23 maart  is er ’s morgens een meezingochtend voor ouderen; met levensliederen onder leiding van Muziekgezelschap Mycelium.’s Avonds vanaf 19.30 uur is er de Bonte jubileumavond met medewerking van de entertainers Jan Kruse en Jos Paardekooper  met muzikale ondersteuning van Ton Zwartkruis.

Hoe is de SCAB ooit begonnen, waar willen we nu naartoe, allemaal vragen waarop de, in Hasselt welbekende “obers” , Jan Kruse en Jos Paardekooper antwoord proberen te krijgen. Door interviews in de Hasselter Stoel maar vooral ook door een humoristische terugblik door middel van liedjes en sketches.

Vrijdag 24 maart om 18.00 uur : terug van weggeweest: Samen Eten op de vrijdag avond in de bibliotheek! Opgave voor 20 maart per mail: scab-hasselt@hotmail.com of op de intekenlijst in de bibliotheek. (7.50 p.p.)

Zaterdag 25 maart 13.00 – 16.00 uur  Uitmarkt en verloting

Een gratis toegankelijke middag vol activiteiten voor jong en oud!

Op deze uitmarkt kunt u kennis maken met alles wat de SCAB wil gaan organiseren in de aankomende periode. Diverse cursussen: kunstgeschiedenis, muziekgeschiedenis, schilderen, literatuur/poëzie, fotografie, workshop werken met papier.

De hele middag zijn er diverse activiteiten, als voorlezen voor de kinderen, schminken, grabbelen, verkoop afgeschreven boeken, demonstratie 3D printen en buiten een springkussen voor de kleintjes.

Flyers met het programma en een uniek lotnummer worden huis aan huis verspreid in de week van 13 maart. Op 25 maart worden om 14.00 en 15.00 uur de winnende loten getrokken: u neemt dus uw lotnummer – in 2 voud – mee naar de bibliotheek, dan hebt u kans op een prijs! Twee hoofdprijzen: een Illy koffiemachine en een Samsung Tablet en daarnaast nog vele andere prijzen.

Deze zaterdagmiddag wordt om 16.00 uur  afgesloten met een concert The Termites ( met o.a. Jan Willem van Hasselt)

Ze spelen diverse soorten muziek, van rustige achtergrondmuziek tot  meezingers voor het grote publiek.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore