24 oktober 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Streektaal skrievers naar Staphorst

Geplaatst op: 10 maart 2017

Leden van de Schrieverskring afdeling NWOverijssel van de Overijsselse Schrieversbond houden van de Nederlandse taal. Maar daarnaast willen ze ook hun eigen moerstaal eren. Daarom nodigen zij u uit voor een streektaalavond op vrijdag 24 maart 2017, in de ontmoetingsruimte van Museum Staphorst aan de Gemeenteweg in Staphorst.

Tijdens de Streektaalavond zijn veel variaties van het dialect in Noordwest Overijssel via voordrachten te beluisteren. Zo zijn er voordrachten van Riek van de Wulp, Janny Bakker en Co Mateboer (dialect Genemuiden), Corry Overmars (dialect Hasselt), Henk Hooijer en Albert Greveling (dialect Zwartsluis), Femmy Woltman (dialect Giethoorn) en Henk Vos (dialect Dedemsvaart).

Deze avond is er een muzikaal intermezzo van Henk Hooijer en Albert Greveling zorgt voor de verbindende factor tussen alle gedichten en verhalen. Wie Albert Greveling kent, weet dat hij veel weet te vertellen. De beeldende presentatie wordt verzorgd door Co Mateboer.

Kortom, het wordt weer een avond genieten van verhalen en gebeurtenissen in een taal die vaak net iets anders is dan dat we gewend zijn, maar wel een taal van vlak naast onze eigen deur.

De Streektaalavond begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is de zaal open. Entree is 4,00 euro.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore