29 oktober 2020 Gebruikers online: 75
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Minne Veldman zet concert-traditie voort

Geplaatst op: 13 maart 2017

Elk jaar op de derde zaterdag van maart geeft organist Minne Veldman een orgelconcert in de Grote Kerk. Dit jaar is dat op zaterdag 18 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur. Er wordt een groot videoscherm opgesteld, waarop te zien is hoe de organist het Rudolf Knol-orgel bespeelt. Dat doet hij met een afwisselend en uitgebreid programma, waar hij vooraf ook een korte mondelinge toelichting op geeft.

Veldman begint zijn concert met een bewerking van Dick Sanderman over de Ierse melodie ‘Be Thou My Vision’, gevolgd door werk van drie barokcomponisten: de populaire variatiereeks ‘The Harmonious Blacksmit’ van Händel (in een orgelbewerking van Karg-Elert), een lichtvoetige triosonate van Stölzel en de monumentale ‘Fantasia et Fuga g-moll BWV 542’ van Bach. Na een koraalbewerking van Herman van Vliet (‘Door de nacht van strijd en zorgen’) is er in de pauze tijd voor ontmoeting en een bezoek aan de uitgebreide muziektafel met cd’s en bladmuziek.

Het tweede deel van de avond begint met een feestelijke bewerking in Zwart/Asma-stijl over ‘U zij de glorie’ van de jonge componist Lennart Morée. Vervolgens vermeldt het programma drie composities uit de Franse romantiek: ‘Pièce Héroïque’ van César Franck, ‘Prélude Funèbre’ van Joseph-Guy Ropartz en de virtuoze ‘Toccata’ van Louis Vierne. Minne Veldman besluit zijn concert met een verrassende eigen koraalfinale over Psalm 145.

De toegangsprijs voor dit orgelconcert met extra’s bedraagt € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor jeugd van 12-17 jaar. Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang. In de voorverkoop via de website www.orgelconcertenminneveldman.nl geldt een korting van € 2,50 per persoon. Ook biedt deze website alle mogelijke informatie over dit concert, zoals het programma, foto’s en video’s, het orgel en de bereikbaarheid van de kerk.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore