28 november 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Pegasus wil jongensteam

Geplaatst op: 13 maart 2017

Pegasus stelt alles in het werk om volgend jaar weer een jongensteam in de benen te krijgen. Momenteel zijn er vier aanmeldingen. “Als we er drie jongens bij krijgen kunnen we van start. Die maken we in de zaal verliefd op de volleybalsport”, zegt Albert Dijkstra, die het team op de woensdagavond gaan trainen.

Twee seizoenen terug waren er in Zwartsluis te weinig jongens over voor een team. Daarmee sluit het dorp aan bij de rest van Nederland. “Volleybal wordt momenteel voor 80 procent beoefend door meisjes en vrouwen. Voor een groot deel heeft dat te maken met de internationale prestaties van de vrouwen. Daar gaat momenteel veel aandacht naar uit. Overal gaat het slecht met het mannenvolleybal. Ook in de regio: Hasselt heeft helemaal geen competitieteam meer, in Genemuiden zijn de mannen gestopt en in Vollenhove is er nog één team.”

Dijkstra is ervan overtuigd dat de situatie weer anders wordt. Al was het maar omdat er een goede lichting Nederlandse volleyballers aan komt. “Maar voordat wij daarvan profiteren zijn we jaren verder. Daarom moeten we nu in actie komen. Volleybal in Zwartsluis zit enorm in de lift: wij hebben drie herenteams, waarvan de eerste twee strijden om het kampioenschap. Als we met het eerste team promoveren, zitten we op het hoogste niveau waarop in Zwartsluis ooit is gevolleybald. Wil je dat niveau handhaven, dan moet de instroom wel op gang komen.”

En dat is nu dus lastig. Dat zo’n situatie snel valt om te draaien, ziet Dijkstra in feite tijdens elke wedstrijd van het eerste om zich heen. “Een paar jaar geleden trainde ik een jeugdteam. Daarvan staan er nu vijf in het veld bij het eerste team. Je kunt dus snel stappen maken. Ik ben ervan overtuigd dat er in Zwartsluis voldoende volleybaltalent is. Ze moeten alleen de weg naar de zaal even vinden. Als ze daar eenmaal zijn, maak ik ze wel verliefd op het volleybal.”

Want dat is helemaal de sport van Dijkstra, die zelf al achttien seizoenen op zijn naam heeft. Destijds stapte hij over van het groen gras naar de zaal. “Als kind voetbalde ik, maar ik had wat problemen met een contactsport. Ik was snel opgefokt. Bij volleybal kun je alleen mopperen op je teamgenoten. Het is een 100 procent teamsport waarin je je nooit kunt verstoppen. Verlies je bij voetbal de bal op het middenveld, dan is dat meestal niet rampzalig. Bij volleybal heb je meteen een punt tegen. Het is een hele dynamische sport waarin je geen seconde stil staat.”

Pegasus mikt overigens niet alleen op jongeren uit Zwartsluis. Momenteel zijn er ook twee spelers uit Genemuiden en Hasselt actief binnen de vereniging. Jongens uit de omgeving zijn kortom meer dan welkom. Neem contact op met Albert Dijkstra (06 – 430 553 16) of Jan Kruimer (06 – 514 382 93).

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore