27 november 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Aanleg Beweegtuin bij Hazelaar start in april

Geplaatst op: 21 maart 2017

Naast het Beweegpad in de Nadorst is Hasselt over een paar maanden ook een Beweegtuin rijker. 10 april start de aanleg in het plantsoen voor de Hazelaar die enkele maanden in beslag gaat nemen.

In de zomer wordt deze beweegtuin met een verzameling buiten-fitness-toestellen feestelijk in gebruik genomen. Deze Beweegtuin komt net als het pad tot stand door een brede alliantie aan organisaties. Een daarvan is Welzijn Ouderen Zwartewaterland (WOZ) die met de Beweegtuin ouderen extra aanmoedigt om in beweging te blijven. Door de plaatsing bij de Hazelaar willen zij uiteraard juist de bewoners daar enthousiast krijgen om gebruik te maken van de toestellen.

De toestellen worden geplaatst rondom een gemeenschapstafel geproduceerd door Binthout. Daaromheen worden zes houten bokjes geplaatst die per stuk worden gesponsord. Voor drie exemplaren worden nog sponsoren gezocht waarvan de naam in een bokje wordt gebrand.

Om ouderen uit de stoel te krijgen, lanceert WOZ ook binnenkort het zogeheten Thuisfit-programma. Daarbij worden ouderen vanuit hun woning geholpen weer mobiel te worden en te blijven. Specifiek ouderen die liever niet in groepsvorm willen bewegen hoopt WOZ hiermee aan te spreken. Voor de begeleiding voor Thuisfit is WOZ nog druk op zoek naar vrijwilligers. Aanmelden daarvoor kan bij Welzijnsconsulent Monique Platel via m.platel@ijsselheem.nl.

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore