22 september 2020 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Met een overdekte ‘Visarend’ De Wieden in

Geplaatst op: 10 mei 2017

Ferdinand Dijkstra bouwde de afgelopen jaren een oude Westlander om tot ‘de Visarend’. Waar het schip vroeger dienst deed om de producten uit het Westland te voeren, leidt het nu opvarenden door De Wieden en door de Zwolse grachten. Daarmee heeft Dijkstra nu een overdekte rondvaartboot voor groepen tot vijftig personen.

Dijkstra vaart al jaren als varenindewieden.nl of vareninzwolle.nl in de regio. Drie jaar geleden kocht hij de oude Westlander, met het idee om daarvan een overdekt schip te maken. “Groot voordeel van dit type is de stabiliteit. Ze liggen heel rustig in het water en dat vind ik voor een rondvaartboot belangrijk. Bovendien vind ik de authentieke uitstraling mooi. Het zijn echte scheepjes”, zegt Dijkstra.

Met de hulp van Jan en Wilke Feenstra is een fraai interieur ontstaan, met veel ruimte voor de gasten. Catering aan boord en dus feestjes zijn nu ook aan boord mogelijk.

Op vrijdagavond 2 juni vaart De Visarend speciaal uit voor lezers van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis Actueel. Dijkstra maakt dan een mooie ronde door De Wieden. Er is plaats voor ongeveer dertig mensen. Gratis meevaren? Mail dan even naar redactie@hasseltactueel.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 reacties op “Met een overdekte ‘Visarend’ De Wieden in”

Nightstore