23 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Irene blikt trots terug op geslaagde sponsorloop

Geplaatst op: 15 mei 2017

Foto: Durk Schaap

Het duurt nog even voor de totale opbrengst bekend is van de sponsorloop van Irene afgelopen zaterdag. Alle toegezegde bedragen worden geïncasseerd waarna het eindtotaal kan worden opgemaakt. De muziekvereniging kijkt trots terug op de bijzondere tocht.  

Irene trok zaterdag met een lange stoet muzikanten door de gemeente Zwartewaterland. Het fanfarekorps organiseerde de sponsorloop ten behoeve van instrumentarium, jeugdopleiding en uniformen waarbij men alle kernen in de gemeente Zwartewaterland aandeed. De tocht begon ’s ochtends vroeg in het eigen clubgebouw aan de Eikenlaan in Hasselt. Vooraf was er de nodige spanning of men het droog zou houden gezien de niet geheel gunstige weersvoorspellingen. Gelukkig viel het weer ontzettend mee en konden de muzikanten onder een weliswaar bewolkt maar droog hemelgewelf hun tocht aanvangen. De enthousiaste aanmoedigingen van mensen langs de kant die soms ter plekke een bedrag aan Irene doneerden zorgden ervoor dat de zware tocht met het nodige plezier uitgevoerd werd. Een spontaan serenade in Genemuiden zorgde zelfs voor een extra donatie. Na zo’n 15 kilometer sloeg de vermoeidheid toch behoorlijk toe. Werd er de eerste kilometers tijdens de slagwerkmarsen nog enthousiast gezongen, gedurende de laatste kilometers werden een aantal muzikanten toch wat stiller. Ook klonk er tijdens de gezamenlijke marsen af en toe een valse noot als gevolg van de vermoeidheid. Desondanks bleef het korps gedisciplineerd marcheren en musiceren. Het warme welkom in Hasselt deed het leed op slag vergeten. Het jeugdorkest van Irene en een groep belangstellenden verwelkomden de vereniging aan het begin van de Hoogstraat en gezamenlijk trokken marchingband en jeugdorkest richting de Eikenlaan waar men enthousiast onthaald werd door een aantal supporters van de vereniging. De komende week worden de laatste toegezegde bijdragen verzameld en het organiserend comité hoopt in de komende weken de definitieve opbrengst te kunnen presenteren. Nu al kijken bestuur en leden terug op een geslaagde dag, waarop de onderlinge vriendenband nog eens extra versterkt werd en er een muzikale en fysieke prestatie van formaat werd geleverd.

De volgende activiteit voor Irene is de jaarlijkse Anjercollecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Leden van de vereniging zullen collecteren in ‘oud-Hasselt’ waarbij de helft van de ingezamelde gelden voor de vereniging is terwijl de andere helft ingezet wordt voor cultuur en natuur in de wijde omgeving van Hasselt.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore