18 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Dweildag gaat voor tienduizend bezoekers

Geplaatst op: 25 mei 2017

Foto Herman Hilboezen

De voorbereidingen voor de zevende editie van de OBN Dweildag zijn in volle gang. Maar liefst negen dweilorkesten brengen zaterdag 10 juni het centrum van Hasselt en directe omgeving in een feeststemming. Daarnaast zijn er demonstraties van oude ambachten, een braderie, een kinderspeelparadijs en nieuw dit jaar is een 9 meter hoge klimrots! Het belooft een sfeervol evenement te worden met activiteiten voor jong en oud.

De organisatie mikt dit jaar op zo’n tienduizend bezoekers. Dit jaar zullen er meer dweilorkesten dan ooit aanwezig zijn. De inmiddels vierkoppige organisatie heeft negen toporkesten weten te strikken: Goez Hool Band uit Aarle-Rixtel, The eXperience Brassband uit Eindhoven, Stadskapel Concordia uit Elburg, Dweilorkest de Zwabbers uit Den Helder, Dweilorkest de Duitekluiters uit Arnhem, Bloaskapel Pardoes uit Zwolle, Pretband 100 Procent uit Warnsveld, d’Hakkapel uit Hasselt en de winnaar van 2016; De Koetillers uit Noordwijkerhout.

Na het succes van vorig jaar wil de organisatie van de OBN Dweildag dit jaar weer een stapje verder gaan. “Natuurlijk blijft de hoofdtoon liggen op de dweilorkesten met hun muziek, maar als organisatie hebben we de drive om gedurende de gehele dag nog meer organiseren. Het doel is om de OBN Dweildag een feest van en voor ons allemaal te laten zijn!” aldus mede-organisator Ruthger Bergman.”

Naast de ondertussen gebruikelijke braderie in het centrum worden dit jaar opnieuw de Gasthuisstraat, de Wilhelminalaan en het Bolwerk bij het traject meegenomen. Op de laatste locatie zal een negen meter hoge mobiele klimrots worden geplaatst. Jong en oud kan deze rots beklimmen via een automatisch blokkeer- en abseilsysteem. Een nog nooit eerder vertoonde attractie in de Hanzestad Hasselt, waar de organisatie ook best een beetje trots op is. Daarnaast complementeren demonstraties van meer dan twintig oude ambachten als manden maken, sokken breien, touw slaan en sigaren maken, het muziekprogramma.

Het voortbestaan van het evenement is mede te danken aan de hoofdsponsor, Ongedierte Bestrijding Nederland. “Ik vind het een leuk initiatief”, aldus Rudolf Wardenburg van OBN. “Voorgaande jaren was het gezellig druk en de sfeer zat er goed in. Ook van buitenaf trekt het evenement meer en meer de aandacht en daar draait het om. Vooral in de zomerperiode moeten we Hasselt aantrekkelijker maken voor toeristen. Een evenement als de OBN Dweildag is een aanwinst voor Hasselt en dat moet behouden worden. De organisatie is druk bezig om alles voor te bereiden. Houdt voor meer informatie onder andere de website (www.dweildaghasselt.nl) in de gaten!”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore