4 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Groeiend Tienerfeest strijkt neer in het zwembad

Geplaatst op: 27 juni 2017

Het zwembad is normaal op vrijdagavond altijd gesloten. Maar niet deze week, dan wordt op deze bijzondere locatie de derde editie van het ‘Tienerfeest’ gehouden. Een spontaan feestelijk initiatief van een aantal ouders en hun tieners lijkt aan te slaan en moet maandelijks terugkeren op verschillende locaties.

Het Tienerfeest voor 12 tot 16-jarigen is ontstaan in De Werkplaats aan de Kaai. Ezra van Laar wilde graag samen met Hanzestad Hasselt Marketing iets leuks organiseren voor tieners in Hasselt. Bovendien is er voor deze doelgroep niet veel op uitgaansgebied. “Ik heb een dj-set en we zij gewoon begonnen met een dansavond en verschillende activiteiten”, vertelt Ezra die ook vrijdag weer achter de knoppen staat. “We begonnen met twintig man bezoekers, de tweede keer kwamen er veertig. Het zou mooi zijn als we het vrijdag weer zouden verdubbelen. De kinderen zijn zelf ambassadeur van het feest geworden.” Ezra merkt dat het werkt om het feest echt samen met tieners te organiseren. “Iedereen blijft ook tot het eind, we ruimen ook samen op.”

De eerste twee Tienerfeesten vonden dus plaats in De Werkplaats. Nu is het bij het zwembad en voor eind juli zijn er plannen in het Van Stolckspark een Tienerfeest te houden.
Inmiddels heeft Ezra ook gesproken met de gemeente Zwartewaterland die het initiatief ook toejuichen. “We hopen erop dat in de toekomst meer mensen hun schouders onder dit feest willen zetten.” Het feest vrijdag wordt mogelijk gemaakt door Fun Trader (het bedrijf van Ezra), Hanzestad Hasselt Marketing en natuurlijk het zwembad. Dit doen zij overigens zonder er iets aan te verdienen. “We hopen quitte te draaien, we verkopen frisdrank voor een euro en de snackwagen staat er. En het zwembad heeft gewoon personeel ingeroosterd voor de veiligheid.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour