17 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Meerdere exposities tijdens Hassailt

Geplaatst op: 27 juni 2017

Naast het bezichtigen van de 180 schepen is er tijdens Hassailt in de binnenstad van alles te doen. Zo zijn er onder andere de exposities te bezichtigen van de Historische Vereniging, de Hasselter Expositie Klub (HEK) en Judith van de Schaaf.

In aanloop naar Hassailt heeft de Historische Vereniging een boek uitgegeven, geschreven door Willem van der Haar. Een uniek boek vol foto’s en wetenswaardigheden over de historie van de scheepsbouw in Hasselt. Voor het boek is onderzoek gedaan naar de vele scheepswerven, reparatiebedrijven en toeleveranciers die in de loop der jaren hun bestaan vonden in Hasselt.
Eppo Schmidt stelde aan de hand van het boek een expositie samen. Deze is vanaf 21 juli te zien in de benedenzaal van het Oude Stadhuis aan de Markt in Hasselt. Naast veel foto’s en filmmateriaal is er onder andere en mooi model te bekijken van de Hasselter Aak en een maquette van de oude brug over het Zwarte Water. De expositie is te zien tot eind september.

De Hasselter Expositie Klub (HEK) exposeert tijdens Hassailt met het toepasselijke thema ‘Op en om het water’. De wolken, het water en de wind in de zeilen, zijn dankbare inspiratiebronnen geweest voor de schilders van de Expresse Klub. Het afgelopen seizoen hebben de HEK-leden vele uren besteed aan het thema. Hiervoor werden onder andere kunstwerken van andere kunstenaars uitvoerig bestudeerd voor de beste technieken. Naast het thema water zijn er ook andere werken te zien. Het werk van HEK is van donderdag 27 t/m zaterdag 29 juli te bewonderen van 10.00 uur tot 17.00 uur in het tijdelijke informatiecentrum aan het Tijlswegje nr. 6.

In de Ichtuskerk is op deze dagen de Iconenexpositie van kunstenares Judith van de Schaaf uit Meppel te bewonderen. Na het bezoek aan een expositie van oude en nieuwe iconen in de Kloosterkerk van Ter Apel raakte zij geboeid door de kunst van het iconen schilderen. Vanaf 1996 tot 2001 volgde ze lessen van Elizabeth Tangel in de Russisch-orthodoxe kerk in Groningen. De iconen zijn te bezichtigen van 13.00 uur tot 17,00 uur aan de Kastanjelaan 3 in Hasselt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour