26 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zilver voor Hasselts Fanfare

Geplaatst op: 22 juli 2017

Tekst, foto's en video: Erik Eenkhoorn.

Hasselts Fanfare uit heeft de zilveren plak weten binnen te slepen op het Wereld Music Concours (WMC). Met 74,10 punten was het niet genoeg om Show en Drumfanfare “Oranje” uit IJsselmuiden voorbij te streven.

Hasselt hoopte boven de 80 punten te komen. Volgens de bandleden, ook van andere korpsen, is de jury dit jaar zuinig met het uitdelen van de punten. Maar de jongens laten zich niet ‘uit het veld’ slaan, over 4 jaar doen ze weer mee!

Op de kampeerboerderij stonden familieleden de drummers al op te wachten. Zichtbaar afgepeigerd en geƫmotioneerd kwamen ze aan. Maar nadat de pan met soep en gehaktballen op tafel gezet werd waren de emoties al snel verdwenen en kon er weer gelachen worden.

De jongens kwamen strak op. Nadat de speaker ze heeft aangekondigd marcheren ze het stadion door. De jury staat er bovenop om het op fouten te controleren. “Als we nu wisten dat we niet goed ons best hadden gedaan was het anders geweest”, vertelt Bert-Jan Bosman. “Maar, we weten dat we alles hebben gegeven. We hebben op vrijdag nog een zeer goede trainingsdag gehad en we konden niet meer geven”.

“De puntentelling was dit jaar anders dan andere jaren en dat is ons niet vertelt”, zegt Gerrald Beens tijdens het avondeten op de Kampeerboerderij even buiten Kerkrade. “Het is zuur, maar wat schiet je er mee op om dat te zeggen? De jury heeft beslist”.

Op de vraag of de drummers over vier jaar weer meedoen antwoord iedereen: Ja! En… Dan halen we goud! De drummers keren vandaag weer terug naar Hasselt. Enkelen zijn gisterenavond al teruggegaan.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour