28 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Alternatief gezocht voor abseilen kerktoren

Geplaatst op: 31 juli 2017

Al eerder kwam het bericht naar buiten dat de gemeente niet langer een vergunning verleent voor het abseilen van de kerktoren op de laatste zaterdag van het Euifeest. Oranjevereniging Hasselt kan zich niet in de genoemde argumenten vinden, maar heeft besloten zich bij dit besluit neer te leggen. “In de toekomst hopen wij met een nieuw evenement te komen”, zegt Dennes de Vries namens het bestuur. “Wij vragen liefhebbers van het Euifeest een leuk én veilig alternatief te bedenken. Het beste idee belonen wij met honderd euro.”

Helaas kwam het moment van het besluit voor Oranjevereniging Hasselt rijkelijk laat. Ondanks de toezegging van de gemeente om alle medewerking te verlenen aan een alternatief, bleek de tijd te kort om een goed alternatief voor het komende Euifeest te vinden.

Oranjevereniging Hasselt kijkt terug op twee zeer geslaagde edities van het abseilen en bedankt de sponsoren OBN en Stegeman Gevelreiniging voor hun bijdrage en vertrouwen. Met de oproep aan alle liefhebbers van het Euifeest om mee te denken over een alternatief voor het abseilen, hoopt de Oranjevereniging op veel goede ideeën. Deze kunnen tot 31 oktober 2017 worden aangedragen via info@oranjevereniging-hasselt.nl. Voor het beste idee ligt dus een beloning van honderd euro klaar.

Ondanks de teleurstelling bereidt Oranjevereniging Hasselt zich vol enthousiasme voor op het komende Euifeest. Opnieuw zijn bestuur en vrijwilligers erin geslaagd om voor de week van 26 augustus tot en met 3 september 2017 een gevarieerd programma samen te stellen. Natuurlijk ontbreken activiteiten als Hasselt ontmoet Hasselt, de Euibattle, Smaakroute en Euimarkt niet. En onder de noemer Heuireca doen Onder de Luifel, Kontento.eu en Ad’vundum de feesttent weer alle eer aan. Kijk voor het volledige programma op www.oranjevereniging-hasselt.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Alternatief gezocht voor abseilen kerktoren”

Contour